285 хил. българи любители на зимните спортове Ще са ни

...
 
285 хил. българи любители на зимните спортове Ще са ни
Коментари Харесай

Поне 500 лева за ски уикенд през януари

  285 хиляди българи фенове на зимните спортове
Ще са ни нужни най-малко 500 лв., в случай че желаеме да прекараме ски уикенд с половинката си през януари в Банско, сподели инспекция на „ Монитор “. Въпреки, че множеството хотели оферират отстъпки и някои даже са смъкнали цените с 50% крайната сметка излиза солена.

Четиризвезден хотел ни предлага нощувка със закуска против 47,90 лв., само че на човек. Така за две нощувки двойка ще би трябвало да заплати общо 191,60 лв.. В цената влизат още прилагане на вътрешен басейн, фитнес, сауна и парна баня. Двудневна карта за лифта коства 112 лв., само че за двама сумата скача на 224 лв.. Ако пък би трябвало да си вземем

ски съоръжение по д  наем

ще би трябвало да дадем още към 60 лв.. Накрая като теглим чертата излиза, че ще би трябвало да се бръкнем с 475 лв. за зимната веселба и то без да включваме разноските за път и ястие.

Разбира се, оферират се и по-евтини предложения за нощувки. Хотел с три звезди желае едвам 15 лв. за нощувка, като още веднъж са включени закуска и прилагане на сауна.

В Боровец също ще би трябвало да дадем почти два стотака за спането, като още веднъж ще можем да се нахраним заран с изобилна закуска и да релаксираме в спа зоната на хотела. Лифт картите пък ще ни излязат 210 лв.. За да можем да се пуснем по пистите с съоръжение чартърен ще би трябвало да се бръкнем с 25 лв. на човек дневно. За три дни цената е 68 лв.. В Боровец обаче няма преференциални предложения за тризвездни хотели, защото цените са същите, както при спа центровете с една звезда от горната страна.

Ако пък решим да се разходим до Пампорово за събота и неделя, ще похарчим 200 лв. за хотел за две нощувки. Тук обаче с изключение на спането в цената са включени закуски, спа, вечеря, а за положителното ни въодушевление ще се погрижи музикален оркестър. Домакините ни оферират и

безвъзмезден трансфер
до ски пистите в курорта

107 лв. ще би трябвало да извадим от джоба си и за двудневна въжен превоз карта, която ще ни дава достъп до всички уреди на територията на ски зони Пампорово и Мечи чал – лифтове, влекове и писти. Ако пък решим да се спускаме единствено по Мечи чал, то цената на двудневния абонамент пада с 30 лв.. За съоръжение пък ще би трябвало да додадем още 53 лв..

Според думите на Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма 285 хиляди българи карат ски и сноуборд и огромна част от тях се чака да посетят зимните ни курорти.

Прогнозите все още са, че през сезон 2017/2018 към 1,7 млн. чужденци ще дойдат в страната ни до края на март. Около 10% от тях (170-180 хил.) ще дойдат за ски ваканции.

Виж всички публикации от Магдалена Ковачева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР